Välkommen till Geologiska Föreningens årsmöte i Luleå 29–30 maj 2015!

Luleå tekniska universitet, avdelningen för geovetenskap och miljöteknik, står som värd för Geologiska Föreningens årsmöte i år.

Luleå tekniska universitet

VI BÖRJAR MED ÅRSMÖTET

Årsmötet med efterföljande prisceremoni går av stapeln i hus F, sal F531 (bergrum), fredagen den 29 maj, kl. 15.00-17.30. Kallelse till årsmötet kommer att sändas i separat brev till föreningens medlemmar tillsammans med valsedel för styrelsen 2016.

VÄRDIGA PRISTAGARE TILLKÄNNAGES
I anslutning till årsmötet har föreningen äran att presentera:

• Vinnaren av Jan Bergström Young Geoscientist Award 2015.
  • Vinnaren av Geologiska föreningens Hiärnepris 2015 för betydande populärvetenskaplig verksamhet inom det geovetenskapliga området.
  • Geologiska Föreningen delar ut pris för bästa manuskript i GFF åren 2013 och 2014.

VAR MED PÅ EN GUIDAD TUR & MIDDAG MED VINPROVNING
Kl. 17.30-20.00 besöker vi Science Centre Teknikens Hus där vi får en visning av geologi- och gruvutställningen samt äter middag. Priset för varje deltagare är 200 kr/person för buffé. Det finns möjlighet att därtill delta i en vinprovning där begreppet “mineralitet i vin” utforskas.
Priset för vinprovningen är 100 kr/person.

Luleå

PÅ LÖRDAGEN ÅKER VI PÅ EXKURSION TILL LAVER
Lördagen den 30 maj får vi chans att vara med på en spännande exkursion till Laver – en historisk koppargruva med ny potential! Guide: Annika Wasström. Medtag egen matsäck. Upphämtning med bil för gemensam avfärd kl. 08.00 Vi beräknas vara åter i Luleå ca 15.30.

FÖRANMÄL DIG
Föranmälan krävs till fredagens middag samt till lördagens exkursion. Kontakta Christina Wanhainen på e-post chwa@ltu.se eller mejla info@geologiskaforeningen.se.
Senaste anmälningsdag är den 20 maj.

Luleå

Inbjudan inkl programmet som pdf här.